Care-Pol Rapid

Vitanza HQ

Een vrije ademhaling

Dit product wordt exclusief verkocht bij uw apotheker

Wat maakt Vitanza HQ Care-Pol Rapid zo uniek?

De synergie van de bioactieve stoffen OPC’s en resveratrol uit de druif en rozemarijnzuur uit rozemarijn, oregano en melisse zorgen voor een Vermindering van de histaminevrijstelling door onderdrukking van de mastcellen.

Care-Pol Rapid bevat 100% natuurlijke actieve ingrediënten. Care-Pol Rapid werkt zowel curatief als preventief zonder neveneffecten zoals sufheid, slaperigheid, moeheid. Bovendien kan het worden aangewend vanaf de adolescentie.

Resveratol

In de schil van rode druiven komt de stof resveratrol voor (een polyfenolisch stilbeen), met bijzondere eigenschappen. Resveratrol zou niet alleen een positief effect hebben op harten vaatziekten, kanker afremmen en de veroudering tegengaan maar bovendien ook de symptomen van allergieën verminderen of onderdrukken.

  1. Algemeen gesproken onderdrukt resveratrol de vorming van ontstekingsbevorderende stoffen (cytokines en leukotriënen) in het lichaam, in het bijzonder in de longen. Hierdoor nemen de symptomen van bronchiale astma af (eosinofilie, mucussecretie, luchtwegen hyperresponsiviteit). Een effect dat vooral bij kinderen en bij mensen die zware arbeid verrichten of intensief aan sport doen, werd vastgesteld.
  2. Door een ingrijpen in de expressie van de nucleaire transcriptiefactor “Nuclear Factor Kappa-B’, worden inflammatoire reacties die oorzaak zijn van atopisch eczeem, atrofische dermatitis en allergische rhinitis, afgeremd.
  3. Resveratrol vertoont gunstige eigenschappen bij het onderdrukken van longaandoeningen te wijten aan milieuvervuiling. Men noemt dit ‘Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD)’, een meer en meer voorkomende aandoening in geïndustrialiseerde landen. Resveratrol werkt door captatie van vrije radicalen, die gevormd worden in het Iongweefsel als gevolg van milieuvervuilende factoren.
  4. Resveratrol beschermt de huid tegen schadelijke effecten van UVB-licht. Als de huid wordt blootgesteld aan te hoge dosissen UV-licht vormen zich in het huidweefsel massale hoeveelheden vrije radicalen (Reactive Oxygen Species of ROS) die de elasticiteit en integriteit van de huid aanvallen. Als gevolg hiervan neemt het verouderingsproces van de huid toe, ontstaat hyperpigmentatie en is er een verhoogde fequentie van huidpathologiën zoals psoriasis en eczeem. Resveratrol werkt van binnenuit, daar het wordt opgenomen via de voeding of via supplementen. Het zijn vooral personen met een gevoelige huid die hier de positieve effecten van zullen ondervinden.
Regrapex-R Forte (resveratrol

Een totaalextract Van Vitis vinifera L., een rode druivensoort die in Zuid-Frankrijk geteeld wordt. Actieve bestanddelen die in rode druiven aangetroffen worden (enkelvoudige polyfenolische zuren, flavonoïden, anthocyanen) zijn in geconcentreerde vorm aanwezig in het product. Standaard bevat het minstens 10% (w/w) trans-resveratrol en maximum 0,1% (w/w) emodine complex.

OPC's of oligomere proanthocyanidines

In de pitten van druiven komen stoffen voor met zeer krachtige antioxidatieve eigenschappen. Ze behoren tot de grote groep van de bioflavonoïden en men noemt ze ‘oligomere proanthocyanidines’ of afgekort OPC’s .

1.Uit vele onderzoeken is gebleken dat deze stoffen in staat zijn om schadelijke vrije radicalen te elimineren, de binnenwand van bloedvaten te beschermen tegen oxidatieve schade en dus actief zijn bij een aantal veneuze pathologiën, vnl. in het kader van doorbloeding (flebitis, veneuze insufficiëntie, claudicatio intermittens…). Maar er is meer. Gebleken is dat OPC’s ook het immuunsysteem reguleren en aldus actief zijn tegen verschillende vormen van inflammaties, allergieën en infecties. Daarom zijn OPC’s werkzaam gebleken bij de behandeling van diverse respiratoire aandoeningen waaronder astma, emfyseem, allergieën en sinusitis. Het extract van druivenpitten helpt om de productie van histamine in het lichaam af te remmen, wat de gevoeligheid voor pollen en Voedselallergieën doet afnemen, terwijl de allergische symptomen verminderen.

2. OPC’s werken op verschillende manieren in het lichaam: ze inhiberen plateletaggregatie, capillaire permeabiliteit en fragiliteit en hebben een duidelijk remmend effect op sommige enzymen zoals fosfolipase A2, cycloxygenase (COX) en lipoxygenase (LOX). Deze pro-inflammatoire enzymen werken ontstekingen in de hand en induceren het ontstaan van sommige allergische reacties.

3. OPC’s hebben bovendien een antibacterieel, antiviraal en anticarcinogeen effect. Hierdoor beschermen ze ook de huid tegen pathologieën die kunnen leiden tot eczeem, psoriasis, acne en andere aandoeningen. Vitaflavan (OPC’s ) is een extract van de druivenpit van Vitis vinifera L., een Franse Witte druivensoort. Vitaflavan biedt een ideale samenstelling aan oligomere proanthocyanidines. De rijkelijke aanwezigheid van korte oligomeren en afwezigheid van tannines in Vitaflavan staan garant voor een ideale opneembaarheid en werking van alle aanwezige bioactieve stoffen

Rozemarijnzuur

Rozemarijnzuur

Rozemarijnzuur is een polyfenol dat in vele planten voorkomt, in hoge concentraties vooral in rozemarijn (Rosmarinus officinalis), oregano (Origanum Vulgare), salie (Salvia officinalis) en citroenmelisse (Melissa Officinalis). Het is één Van de aromacomponenten in deze planten. Rozemarijnzuur is een natuurlijke antioxidant (sterker dan vitamine E) met anti-allergische eigenschappen. Het helpt celschade te voorkomen die door vrije radicalen wordt veroorzaakt. Daarbij vermindert ook het risico op kanker en aderverkalking. De werking m.b.t. allergieën manifesteert zich op twee niveaus:

  1. Onderdrukking van ontstekingsreacties
  2. Vermindering van de productie van reactieve zuurstofradicalen (ROS = reactive oxygen species)

 

Toepassingen:

• allergische klachten aan de luchtwegen en de huid

• astmatische klachten

• oxidatieve schade/stress

• detoxificatie

Rozemarijnzuur is bijzonder goed opneembaar in verschillende lichaamsweefsels. Na inname zijn concentraties aantoonbaar in longen, hersenen, lever, hart, milt, botten. De hoogste concentratie is meetbaar in het longweefsel. Dit verklaart de bijzondere eigenschappen van rozemarijnzuur bij longgerelateerde aandoeningen, Zoals bronchitis en astma.

Anti-allergisch

Veel mensen worden geplaagd door allergische verschijnselen. Allergieën zijn het gevolg van een overactief afweersysteem tegen bepaalde allergenen (zie hierna).

Antioxidant

Rozemarijnzuur ondersteunt onze oxidatieve afweer. Door oxidatieve stress, slechte voeding en veroudering kan onze eigen afweer tekort schieten, waardoor schade aan de cellen ontstaat. Om een optimale afweer tegen vrije radicalen te behouden wordt geadviseerd tussen de 3000 en 5000 ORAC eenheden per dag via de voeding op te nemen. ORAC staat voor “Oxygen Radical Absorbance Capacity’ wat het vermogen aangeeft om vrije radicalen af te vangen en te neutraliseren. De gemiddelde inname via de voeding ligt echter vaak onder de 2000 ORAC eenheden per dag. Slechts 70 mg rozemarijnzuur geeft al een extra inname van 400O ORAC eenheden!

Origanox TM (rozemarijnzuur)

Dit is een 100% natuurlijk gestandardiseerd extract van oregano (Origanum Vulgare) en citroenmelisse (Melissa Officinalis) met krachtige anti-allergie- en antioxidantwerking dankzij de rijkelijke aanwezigheid van rozemarijnzuur en andere krachtige fenolen.

Wat is allergie?

Een allergie kan omschreven worden als een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen of allergenen. Deze allergenen zijn van verschillende origine zoals bijvoorbeeld stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen. Allergenen komen met het lichaam in contact voornamelijk via de huid en via de luchtwegen. Daar ontstaat interactie met de mastcellen (of mastocyten). Omdat de mastcellen het antigeenspecifieke IgE antilichamen op hun celmembraan hebben, kunnen ze binden met antigenen of allergenen die het lichaam binnenkomen. Dat kan bijvoorbeeld via de longen (astma) of via de slijmvliezen (hooikoorts) of door injectie (allergische reactie op insectensteek) of via de mond (type | voedselallergie). De mastcellen proberen de allergenen te inactiveren met een soms ‘overdreven” allergische reactie.

De klachten (loopneus, tranende ogen, jeuk, benauwdheid, diarree) zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen.

Bij een type I-allergie zoals astma, pollinosis en contacteczeem, treedt een reactie niet op bij een eerste contact met het allergeen. Na de eerste blootstelling volgt eerst een sensibilisering. Het lichaam gaat IgE-antistoffen tegen de betreffende stof aanmaken. Pas na een herhaald contact met het allergeen treedt de eigenlijke allergische reactie Op.

Ter ondersteuning van:

• lichamelijke en geestelijke inspanningen (uithouding en prestatie)

• concentratievermogen

• libido

• herstel na ziekte

• fertiliteit

• aanmaak testosteron

Ondersteuning voor de behandeling van:

• stressgevoel

• vermoeidheid (CVS), fibromyalgie (ME)

• energiegebrek

• hormonaal onevenwicht

• menopausale en post-menopausale ongemakken en stemmingswisselingen

• osteoporose

• anemie

Gebruiksaanwijzing

Preventief: 2 tabletten per dag gedurende één maand voor uw allergie opkomt

Curatief > kuur van 4 dagen:

Eerste dag 3 tabletten.

Tweede dag : 3 tabletten.

Derde dag: 2 tabletten.

Vierde dag: 2 tabletten.

Ingrediënten per tablet

microkristallijne cellulose – E460i (stabilisator), rozemarijnextract (Rosmarinus officinales L.) (actief ingrediënt), extract van de druivenpit van Franse witte druiven (Vitis vinifera) Vitaflavan (actief ingrediënt), extract van oregano (Origanum vulgare) Origanox TM WS, extract van melisse (Melissa officinalis) Origanox TM WS LB (actief ingrediënt), extract van Franse rode druiven (Vitis vinifera) Regrapex Forte (actief ingrediënt), Calciumwaterstoffosfaat dihydraat – E341 i (voedingszuur), katoenzaadoliepoeder (anti-klontermiddel), ristzetmeel (vulstof), stearinezuur – E570 (anti-klontermiddel), Siliciumdioxide – E551 (anti-kontermiddel), hydroxypropylmethylcelulose (HPMC) – E464 (coating), magnesiumstearaat – E470b (stabilisator), titaandioxide – E171 (coating), talk – E553b (vulstof), curcumine – E 100 (kleurstof). De kleur van de coating is 100% natuurlijk, te danken aan de natuurlijke kleur van de componenten.

Verpakking

1 doos van 30 tabletten oblong of in 4 dagen kuur: 1 sleeve van 10 tabletten oblong of 1 doos van 10 tabletten oblong.

Voorzorgen

Uit algemene voorzorg niet te gebruiken tijdens de zwangerschap of tijdens de periode van borstvoeding. Niet geschikt voor personen die allergisch zijn voor één van de ingrediënten.

Meer Vitalitieven