DuoFit

Vitanza HQ

Een dubbel zo fit gevoel

Dit product wordt exclusief verkocht bij uw apotheker

Wat maakt Vitanza HQ duoFit zo uniek?

DuoFit bevat de noodzakelijke vitaminen en mineralen in een gescheiden verpakking voor het behoud van hun volle kracht. De plantenextracten chlorofyl en citrus-bioflavonoïden bevorderen de opneembaarheid van de ingrediënten. De toevoeging van hoogwaardige Maca veredelt duoFit tot tonicum.

De kracht van chlorofyl

Chlorofyl is de groene kleurstof uit de plantenwereld. Je vindt ze vooral in groene bladgroenten als sla, spinazie, andijvie, prei en peterselie. Chlorofyl is een excellent middel om de dikke darm gezond te houden. In het algemeen werkt het reinigend op de lever en het bloed (chelatie van zware metalen). Het is ook een uitmuntend middel tegen bloedarmoede of anemie. De meerwaarden die dit element aanreikt, zijn vooral van belang voor oudere mensen.

Bioflavonoïden

Bioflavonoïden zijn zeer krachtige antioxidanten aanwezig in hoofdzakelijk citrusvruchten, maar ook in aardappelen, uien, druiven, kortom in groenten en fruit in het algemeen. Bioflavonoïden houden de wand van de bloedvaten soepel en verbeteren de permeabiliteit. Ze zijn dus actief tegen ziekten als flebitis en variceuze aders. Ze versterken bovendien de werking van vitamine C in het lichaam. Citrus-bioflavonoïden hebben een duidelijke antibacteriële, antivirale en anti-inflammatoire werking en blijken ook over anti-allergische eigenschappen te beschikken. Door hun sterke anti-oxidatieve eigenschappen zijn ze actief bij het bestrijden van vrije radicalen en helpen zij het ontstaan van degeneratieve ziekten tegengaan. De voornaamste actieve stoffen in citrus-bioflavonoïden zijn: diosmetine, diosmine, hesperidine, naringine, narirutine, neohesperidine, nobiletine, tangeritine en rutine.

Maca

Maca behoort tot de Brassica-familie (Cruciferae). De hoogkwalitatieve Variëteit komt enkel voor op grote hoogte in het Andesgebergte van Peru (4.000 – 5.500 m). Op deze hoogte dient de plant te overleven in de meest barre omstandigheden. Zowel intens zonlicht als bittere, snijdende koude stellen de plant op de proef, net zoals het moderne leven dat bij ons doet. Prachtig als de natuur is, Weet de plant zich hiertegen te beschermen door de aanmaak van krachtige stoffen die ook dezelfde gunstige effecten vertonen bij mensen.

De voornaamste effecten van Maca:

  • Verhoging van de vruchtbaarheid bij man en vrouw
  •  libidobevorderend
  •  rol in de vitaliteit en de stresstolerantie (adaptogeen effect)

Deze effecten worden toegeschreven aan zijn unieke nutritionele samenstelling en de aanwezigheid van plantaardige sterolen, maar vooral afgeleiden van hogere vetzuren m.n. macamides en macaenes. Volgens verschillende auteurs vertonen vooral de maC-camides dezelfde Werking als anandamide in de hersenen en zijn ze verantwoordelijk voor het opwekkend, euforisch gevoel. De macaenes werken in op de hypothalamus/hypofyse-bijnieren-as. Zij moduleren en herstellen aldus de endocriene balans. De macamides en macaenes worden verantwoordelijk geacht voor het libido-bevorderend effect. Maca behoort tot de klasse van de adaptogenen, Ze verhogen het aanpassingsvermogen aan ongunstige omstandigheden. Maca is gekend als tonicum; Verhoogt het prestatievermogen en verlaagt de Stress.

DuoFit in duoverpakking

DuoFit is bewust verpakt in een duoverpakking om een optimale opname van vitaminen en mineralen te garanderen. Een scheiding van mineralen en vitaminen, of anders gezegd van niet-organische en organische elementen, is van belang om de volle farmacologische werking van het product te behouden. Vitaminen vermengd met mineralen in één tablet verliezen een groot deel van hun werkingskracht.

Ter ondersteuning van:

• lichamelijke en geestelijke inspanningen (uithouding en prestatie)

• concentratievermogen

• libido

• herstel na ziekte

• fertiliteit

• aanmaak testosteron

Ondersteuning voor de behandeling van:

• stressgevoel

• vermoeidheid (CVS), fibromyalgie (ME)

• energiegebrek

• hormonaal onevenwicht

• menopausale en post-menopausale ongemakken en stemmingswisselingen

• osteoporose

• anemie

Gebruiksaanwijzing

Voor volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar. Eén tablet met de mineralen en één tablet met de vitaminen. Innemen voor het ontbijt met voldoende water.

Ingrediënten per tablet mineralen

Magnesiumcitraat (Mg), microkristalijne cellulose – E460 i (stabilisator), zinkmono-L-methioninesulfaat (Zn), rijstzetmeel (vulstof), natriummolybdaat (Mo), ijzerbisglycinaat (Fe), stearinezuur – E570 (anti-klontermiddel), silicumdioxide – E551 (anti-klontermiddel, hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) – E464 (coating), L-selenomethionine (Se), titaandioxide – E171 (coating, magnesiumstearaat – E470b (stabilisator), mangaancitraat (Mn), talk – E553b (vulstof), kopergluconaat (Cu), chromiumpicolinaat (Cr), quercetine – bioflavonoïden (coating), kaliumiodide (l).

Ingrediënten per tablet vitaminen

Microkristalijne cellulose – E460 i (stabilisator), extract van Maca Lepidium meyenii, ascorbinezuur (vit. C), d-alpha-tocoferolacetaat (vit. E), rijstzetmeel (vulstof), citrus bioflavonoïden, betacaroteen (vit. A), chlorofyl, nicotinamide (vit. B3), stearinezuur – E570 (anti-klontermiddel), siliciumdioxide – E551 (anti-klontermiddel), hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) – E464 (coating), calciumpanthothenaat (vit. B5), magnesiumstearaat – E470b (stabilisator), titaandioxide – E171 (coating), menaquinone (vit. K2), talk – E553b (vulstof), chlolecalciferol (vit. D3), pyridoxal-5-fosfaat (coenzyme B6), pyridoxine HCl (vit.B6), riboflavine natrium fosfaat (coenzyme B2), thiamine HCl (vit. B1), thiamine mononitraat (coenzyme B1), riboflavine (vit. B2), chlorofyllen – E140 (kleurstof), foliumzuur (vit. B11), biotine (vit. B8), cyanocobalamine (vit. B12), De kleur van de coating is 100% natuurlijk, te danken aan de natuurlijke kleur van de componenten.

Voorzorgen:

Uit algemene voorzorg niet te gebruiken tijdens de zwangerschap of tijdens de periode van borstvoeding. Niet geschikt voor personen die allergisch zijn voor één van de ingrediënten. Niet te gebruiken tijdens therapie met coumarine en coumarinederivaten bevattende geneesmiddelen. Het gebruik stopzetten bij vaststelling en/of behandeling van hormonale kankers. Niet te combineren met andere vitaminencomplexen en/of mineralencomplexen teneinde de aanvaardbare veilige opname per dag niet te overschrijden.

Meer Vitalitieven