DuoLife

Vitanza HQ

De krachtigste antioxidant

Dit product wordt exclusief verkocht bij uw apotheker

Werking op de immuniteit

De componenten van duoLife onderdrukken de werking van enzymen zoals cyclo-oxygenasen en lipoxygenasen die tussenkomen in het arachidonzuurmetabolisme. Als gevolg hiervan wordt de vorming van ontstekingsbevorderende stoffen (zoals interleukine-6) tegengegaan.

Een andere werking dan Resisto Boostt ligt op het vlak van transcriptiefactoren in de celkern. Vele van de componenten in duoLife (curcumine, groene thee) onderdrukken de expressie van de genen die aanleiding geven tot de vorming van Nucleaire Factor Kappa-B waardoor een reeks van ontstekingsbevorderende componenten (zoals tumor necrose factor-alfa) niet wordt aangemaakt. Het resultaat is dat een aantal processen in het lichaam, die worden beschouwd als het gevolg van ontstekingsreacties (kanker, Cardiovasculaire aandoeningen, Alzheimer, MS) wordt afgeremd. Naast deze ontstekingsremmende actie hebben de bioactieve stoffen van duoLife enorme antioxidatieve effecten wat betreft het vernietigen van vrije radicalen, ontstaan in het lichaam ten gevolge van het verschijnsel van de oxidatieve stres.

De componenten van duoLife hebben dus een immunomodulerendewerking en remmen de aanmaak van agressieve moleculen af waardoor er een beter evenwicht ontstaat tussen inflammatoire en anti-inflammatoire elementen in de lichaamsweefsels.

DuoLife is dus vooral aangewezen bij het voorkomen en het behandelen van ziekten die veroorzaakt worden door ontstekingen én door een overproductie van vrije radicalen (stress, zware intellectuele en fysieke arbeid, topsport, luchtverontreiniging,…). In tegenstelling tot Resisto Boost is duoLife ook aangewezen voor mensen met een overactief of verstoord immuunsysteem.

Oxidatie en oxidatieve stress

Oxidatie vindt plaats in de mitochondria bij zoogdieren. De mitochondria zijn dan ook de voornaamste bron van tussenproducten in het oxidatieproces, hevig reagerende zuurstofverbindingen die men aanduidt met de naam ROS of “reactive oxygen-species’. Deze ROS reageren met bijna alle moleculen die in hun nabijheid komen, gaande van eiwitten, Over onverzadigde vetzuren tot zelfs aan het RNA en DNA toe. Het eindresultaat is (onherstelbare) schade of zelfs de dood van de cel. Gelukkig hebben organismen meerdere verdedigingsmechanismen ontwikkeld bestaande uit bijvoorbeeld, enzymen en kleine moleculen die vrije radicalen vangen of neutraliseren. Deze enzymen hangen af van micronutriënten, waarvan er een belangrijk deel esentieel zijn.

Meerdere van deze micronutriënten zijn fytochemicaliën en biologisch actieve stoffen, zoals polyfenolen of bioflavonoïden, en beschikken over antioxiderende eigenschappen: carotenoïden, anthocyanen, procyanidinen, flavonoïden, enz. Dit beschreven systeem noemt men “oxidatieve stress’. Zo ziet men dat de ROS de oorsprong kunnen zijn van ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten (atherosclerose, coronaire hartziekten, beroerte), chronische ontstekingen (reumatoïde artritis) en degeneratieve hersenaandoeningen (ziekte van alzheimer, ziekte van parkinson). Inname op lange termijn van een dieet rijk aan antioxidantia is wenselijk. Indien de opname van antioxidantia om één of andere reden verstoord is of bij veroudering, is inname van duoLife aan te bevelen.

Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat oxidatieve stress aan de basis ligt van verscheidene degeneratieve ziekten, die meestal ouderdomsgebonden zijn. De reden ligt voor de hand. Naarmate men ouder wordt, neemt de endogene productie van lichaamseigen antioxidanten af waardoor het lichaam meer blootstaat aan de schadelijke effecten van de ROS. Er zijn bewijzen dat kortere telomeren een merker zouden zijn voor de biologische leeftijd bij de mens. Op basis van die vaststellingen heeft Vitanza HQ duoLife ontwikkeld.

Wat maakt Vitanza HQ duoLife zo uniek?

We kunnen lichamelijke en geestelijke veroudering afremmen door de negatieve gevolgen van vrije radicalen tegen te werken. Het lichaam produceert antioxidanten om het overschot aan vrije radicalen te neutraliseren. Bij het ouder worden, ziektes, zware fysieke inspanningen of topsport volstaat de natuurlijke productie van lichaamseigen antioxidanten niet. De antioxidantenvoorraad dient dan via externe bronnen aangevuld te worden.

Ter ondersteuning van:

• gewrichten

• detoxificatie

• lever

• spijsvertering

• bloedsuikerspiegel

• urinestelsel

• huid

• ogen

• immuunsysteem

• hersenfunctie

 

Ondersteuning voor de behandeling van:

• Vrije radicalenschade

• kanker

• veroudering

• degeneratieve verschijnselen

• ontstekingen auto-immuungezondheidsproblemen

• lipidenperoxidatie

• chronische fysische en mentale gezondheidsproblemen

Gebruiksaanwijzing

Voor volwassenen: 1 à 2 Vecaps per dag. Innemen met voldoende water ’s morgens bij het ontbijt.

Ingrediënten per VeCap

In één tablet de krachtigste bioactieve stoffen:

Waterkers (Nasturtium officinale) extract 175 mg, Groene thee (Camellia sinensis) extract 200 mg, Geelwortel (Curcuma longa) extract 200 mg, Broccoli (Brassica oleracea, Broccoraphanin) extract 100 mg. Vulstof. microkristaljne cellulose (E460). Antiklontermiddelen: siliciumdioxide (E551), magnesiumstearaat (E572). Vegetarische capsulewand: HPMC (hydroxypropylmethylcellulose, E464), chlorophyl (kleurstof Capsulewand, E140), titaandioxide (kleurstof Capsulewand, E171).

Voorzorgen

Om een optimale werking te garanderen niet innemen met calciumrijke zuivelproducten of zure fruitsappen. Uit algemene voorzorg niet te gebruiken tijdens de zwangerschap of tijdens de periode van borstvoeding.

Niet geschikt voor personen die allergisch zijn voor één van de ingrediënten. Af te raden gedurende radio- en/of chemotherapie.

Aanbevolen als ondersteuning tijdens de herstelperiode na radio- en/of chemotherapie.

Meer Vitalitieven