Echinacea Boost

Vitanza HQ

Dit product wordt exclusief verkocht bij uw apotheker

Wat maakt Vitanza HQ Echinacea Boost uniek?

Echinacea Purpurea

Werd ontdekt door Noord-Amerikaanse Indianenstammen, die de plant destijds reeds lokaal gebruikten bij insektenbeten en etterende wonden, maar tevens bij infectieziekten met hoest en koorts, bij gezwollen klieren of om het immuunsysteem te sterken.

Het kruid is rijk aan polysachariden en flavonoïden.

Echinacea purpurea of rode zonnehoed is een adaptogene plant die het immuunsysteem moduleert en een anti-bacteriële, -virale en schimmelwerende werking heeft. Bovendien bezit hij ontstekingwerende eigenschappen.

Echinacea Purpurea gaat de Natural Killer lymfocyten stimuleren, de monocyten in het bloed doen toenemen alsook de fagocytose bevorderen door stimulatie van de macrofagen. Deze macrofagen  gaan TNF-α, interleukine-1 en interferon produceren, wat de virusvermenigvuldiging afremt en de afweer verhoogt. Echinacea gaat tevens het hyaluronidase enzym van bacteriën afbreken, waardoor hun binnendringen wordt afgeremd.

Cat’s claw of Katsklauw

Oorspronkelijk werd deze plant gevonden op de hooglanden van het Amazonewoud (Andesgebergte in Peru en Chili), nu ook te vinden in Zuid en Centraal Amerika.

Van oudsher werd deze plant gebruikt ter behandeling van abcessen, zweren en tal van infecties.

Er wordt vooral gewerkt met de binnenschors van de plant. Katsklauw is rijk aan polyfenolen, catechines en OPC’s, die behoren tot de groep van de bio-flavonoïden en een zeer krachtige, anti-oxidantieve,  -virale,

-bacteriële, -fungale en -cancerogene werking hebben. Depuratieve, ontstekingwerende en trombolitische werking worden ook aan deze veelzijdige plant toegeschreven.

Katsklauw is een adaptogene plant en heeft een immunostimulerende werking door toename van de T-lymfocyten en B-lymfocyten, en bovendien gaat hij het fagocyterend vermogen vergroten door de macrofagen te activeren. Anderzijds is de plant ook immunomodulerend en gaat aldus auto-immuunaandoeningen en allergieën positief beïnvloeden. Katsklauw beschermt bovendien het maagepitheel tegen zweervorming.

Astragalus

Behoort tot de vlinderbloemfamilie en is een adaptogene plant die vooral te vinden is in berggebieden van gematigde en subtropische streken. De plant wordt in de Oosterse geneeskunde al meer dan 2000 jaar gebruikt.

De astragaluswortel bevat onder meer cycloastragenol, een stof die in verband wordt gebracht met verlenging van de telomeren en dus met verlenging van de levensduur der cellen.

Astragalus versterkt de spieren, gaat het metabolisme ondersteunen, geeft energie en vitaliteit. Deze plant bevordert bovendien de ademhaling door de longspieren te versterken en slijmvorming te verminderen. Omdat astragalus het immuunsysteem sterk verhoogt kunnen pathogenen in het longgebied sneller onschadelijk gemaakt worden. Dit maakt het een krachtig wapen in de strijd tegen virale longaandoeningen, COPD en het verbeteren van het uithoudingsvermogen. De plant heeft daarnaast een beschermende werking tegen koude.

Beta 1,3/1,6 Glucanen

Saccharomyces cerevisiae bevat zeer krachtige beta-1,3/1,6-glucanen. Dit zijn glucosemoleculen afkomstig uit de celwand van bakkersgist. Deze zijn een uiterst doeltreffende natuurlijke booster van het immuunsysteem. Alle indringers worden aangevallen, opgeslorpt en vernietigd door de macrofagen.

Beta-glucanen uit de celwand van bakkersgist bevatten meer 1,3 ketens van glucosemoleculen, met zijketens van beta -1,6-bindingen, dan beta-glucanen uit paddestoelen. De ketenstructuur van de betaglucanen uit de wand van bakkersgist heeft een sterkere invloed op het immuunsysteem dan de beta-glucanen uit paddestoelen. Paddestoelen en paddestoelextracten veroorzaken soms na inname bij gevoelige personen allergische reacties zoals roodheid, zwelling en jeuk van de huid, die meestal te wijten zijn aan begeleidende eiwitten die van nature uit aanwezig zijn in paddestoelen.

De beta-glucanen uit Echinacea Boost zijn vrij van eiwitten door de unieke extractiemethode. De combinatie van beta-glucanen, zink, vitamine C en D3 zorgt voor een krachtige immuniteit.

Werking op de immuniteit

De polysachariden in de celwand van bakkersgist behoren tot de groep van de “Host Defense Potentiators”, een serie van polysachariden die een krachtige invloed hebben op het immuunsysteem door het stimuleren van de macrofagen, een soort witte bloedcellen, waardoor de cascade van reacties op gang wordt gebracht door de vrijmaking van lysozymen, de productie van stikstofoxide en de productie van een reeks sterk actieve signaalmoleculen zoals cytokines, chemokines, leukotriënen en prostaglandines.  Deze moleculen stimuleren verder het immuunsysteem om indringers aan te vallen. De macrofagen op zichzelf zijn ook bijzonder krachtig : het zijn als het ware octopussen met grote grijparmen, die alle indringers aanvallen, opslorpen en vernietigen of fagocyteren. Dit kunnen zowel virussen als bacteriën en zelf kankercellen zijn.

Dit systeem is zo reactief dat de vrijgestelde cytokines e.a. moleculen een sterke ontstekingsreactie kunnen doen ontstaan (zwellingen, roodheid, verhoogde temperatuur) die niet altijd gewenst is. Mensen met een grote gevoeligheid voor ontstekingen moeten dus voorzichtig zijn met dit soort preparaten. Tevens zijn er gevallen bekend waarbij mensen allergisch reageren op deze nieuwe moleculen. Het gebruik van beta 1,3/1,6-glucanen van welke oorsprong ook is bijgevolg niet aangewezen voor mensen met auto-immuunziekten.

Immers, in deze gevallen (lupus erythermatosus, sclerodermie, Sjögren-syndroom, poly- en dermatomyositis, vasculitis, MCTD, reumatoïde artritis) is het immuunsysteem overactief en keert zich tegen de eigen lichaamscellen.

Een verdere stimulatie is dus uit den boze en moet worden afgeraden.

Ter ondersteuning van:
  • Immuunsysteem
  • Herstel na ziekte
  • Herstelling van de huid na verwonding
  • Chemotherapie
  • Infecties
Ondersteuning voor de behandeling van:
  • Vrije radicalenschade
  • Degeneratieve aandoeningen
  • Ouderdomsverschijnselen
  • Virale en bacteriële infecties
Gebruiksaanwijzing

Innemen voor het ontbijt met voldoende water

Volwassenen : Preventief :  1 V-cap per dag

Curatief     :  2 V-caps per dag

Kinderen : 1 V-cap gedurende maximum 9 dagen.

Om sterk de wintermaanden te beleven, kunt u uw immuniteit regelmatig ondersteunen met een kuur. Een kuur van 2-V caps per dag gedurende 7 tot 10 dagen is aangeraden bij aanvang van de herfst om het immuunsysteem aan te sterken en de winter voor te bereiden. Of gedurende één maand 1 V-cap/dag. De winter belast het lichaam door tekort aan vitamine D3, te weinig lichaamsbeweging en gebrek aan gezonde buitenlucht. Daarom is bij aanvang van de lente een nieuwe kuur raadzaam. Een kuur mag 3 keer na elkaar herhaald worden met telkens een rustperiode van 1 maand. Tijdens de rustperiode kan het lichaam zich aanpassen. De rustperiode zorgt voor een optimale werking van Echinacea® Boost.

Ingrediënten per vecap

Rode zonnehoed (Echinacea purpurea) droog extract 4% polyfenol 170 mg, Katsklauw (Uncaria tomentosa) wortel droog extract 3% 70 mg, Astragalus droog extract 70% polysacharides 100 mg, Vitamine C (ascorbinezuurpoeder) 80 mg, Beta-1,3/1,6-glucanen uit bakkersgist 85% (saccharomyces cerevisae)240 mg, Seleniummethionine 5000 MCG/G 10 mg, Zink-L-Methionine 20% 25 mg, Vitamine D3 (als cholecalciferol)      150 I.E.

Vulstoffen : silicon dioxide neosyl AC 15 mg, magnesium stereaat 10 mg, micro christallin cellulose MCC 18,5 mg, Vcaps 140 mg, titaandioxide (kleurstof capsulewand)

Voorzorgen:

Uit algemene voorzorg niet te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens de periode van borstvoeding. Niet geschikt voor personen die allergisch zijn voor één van de ingrediënten. Niet geschikt voor personen met een auto-immuunziekte zoals reumatoïde artritis, multiple sclerose en chronische inflammatoire bindweefselontstekingen (Lupus, Sjögren-syndroom,…)

Meer Vitalitieven