Echinacea Forte Liquid

Vitanza HQ

 Dit product wordt exclusief verkocht bij uw apotheker

Wat maakt Vitanza HQ Forte Liquid uniek?

Een moedertinctuur van Echinacea purpurea en Echinacea angustifolia, die wordt verkregen door de primaire grondstoffen gedurende enkele dagen-weken te macereren in een oplossing van water en alcohol

Echinacea Purpurea (rode zonnehoed)

Werd ontdekt door Noord-Amerikaanse Indianenstammen, die de plant destijds reeds lokaal gebruikten bij (insekten)beten en etterende wonden, maar tevens bij infectieziekten met hoest en koorts, griep, herpes, bij gezwollen klieren , urineweginfecties of om het immuunsysteem te sterken. Bovendien heeft echinacea een bloedzuiverende en analgetische werking.

Het kruid is rijk aan polysacchariden, inuline, alkaloïden, glycosiden, betaïne, phytosterolen, flavonoïden en etherische oliën. De echinacea purpurea is rijk aan cichorinezuur, een bestanddeel dat het immuunsysteem gaat aanzwengelen.

Echinacea purpurea of rode zonnehoed is een adaptogene plant die het immuunsysteem moduleert en een anti-bacteriële, -virale en schimmelwerende werking heeft. Bovendien bezit hij ontstekingwerende eigenschappen en gaat hij wondheling bevorderen.

Echinacea Purpurea gaat de Natural Killer lymfocyten stimuleren, de monocyten in het bloed doen toenemen alsook de fagocytose bevorderen door stimulatie van de macrofagen. Deze macrofagen  gaan TNF-α, interleukine-1 en interferon produceren, wat de virusvermenigvuldiging afremt en de afweer verhoogt. Echinacea gaat tevens het hyaluronidase enzym van bacteriën afbreken, waardoor hun binnendringen wordt afgeremd.

Echinacea Angustifolia (smalle purperhoed)

Het grootste verschil tussen de echinacea purpurea en de echinacea angustifolia is dat deze laatste echinacoside bevat, wat in de purpurea variant afwezig is. Ook bevat de echinacea angustifolia plant cynarine, een kinazuurderivaat.

De werkzame bestanddelen bevinden zich niet altijd in hetzelfde plantendeel. Soms is de concentratie van een actieve stof het meest te vinden in bovengrondse plantendelen van de ene soort en in de wortels van een andere soort.

Door in de therapie Echinacea purpurea te combineren met Echinacea angustifolia ontstaat een krachtige synergistische werking ten aanzien van de immunostimulerende en fagocytose bevorderende activiteit. Deze synergischtische werking is verweven en valt samen met vele andere, complementair werkende, farmacologische eigenschappen van beide planten. De toepassing van deze combinatie activeert en versterkt op bijzonder complete wijze het gehele immuunsysteem.

In feite berust de immunostimulerende werking op 3 principes :

 • Activering van de fagocytose en van de werking der fibroblasten
 • Verhoging van de bronchiale activiteit
 • Toegenomen mobiliteit van de leukocyten
Ter ondersteuning van:
 • Het immuunsysteem
 • Herstel na ziekte
 • Wondheling
 • Chemotherapie
Ondersteuning voor de behandeling van:
 • Griep, koorts, verkoudheid, hoest, bronchitis
 • Ontstekingen in de mond- en keelholte
 • Urineweginfecties
 • Recidiverende candidiasis
 • Profylaxe tegen aandoeningen van de bovenste luchtwegen, verzwakte weerstand
 • Ondersteunend bij chemotherapie
Gebruiksaanwijzing

3 x 25 druppels per dag

Ingrediënten

Echinacea angustifolia MT 25 ml, Echinacea purpurea wortel MT 60 ml, Echinacea purpurea herba droog extract 4% polyfenol 4 gr, plantaardige glycerine 11 ml

Voorzorgen:

Terughoudendheid met het gebruik van Echinaceaproducten is geboden bij patiënten die immunosuppressie ondergaan (orgaantransplantatie). Het gebruik van echinacea-extracten wordt afgeraden tijdens de zwangerschap of de lactatieperiode of bij mensen met auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis, multiple sclerose en chronische bindweefselontstekingen (Lupus, Sjögren-syndroom…) of die allergisch zijn voor één van de ingrediënten.

Meer Vitalitieven