Magnesium Superior + Taurine

Vitanza HQ

Dit product wordt exclusief verkocht bij uw apotheker

Wat maakt Vitanza HQ Magnesium Superior + Taurine uniek?

Magnesium

Magnesium is een zeer belangrijk mineraal waaraan veel mensen een tekort hebben door industrialisering en stress. Ongeveer de helft van alle magnesium in het lichaam wordt gevonden in de cellen van weefsels en organen. De andere helft bevindt zich samen met calcium en fosfor in de botten.

Magnesium is een activator in meer dan 300 metabolische reacties, waaronder energieproductie, synthese van eiwitten en nucleïnezuur, celgroei en -deling en bescherming van de celmembranen.

Als calciumantagonist reguleert het de neurotransmitters, spiercontracties en -ontspanning en heeft zo invloed op mentale functies, (hart)spierfuncties, neuromusculaire aansturing, spiertonus en bloeddruk.

Magnesium bevindt zich vooral in botten en speelt een belangrijke rol bij de absorptie van calcium in botten en tanden.  Ook op hart en bloedvaten heeft magnesium een gunstige invloed.

Om te kunnen functioneren beschikken onze lichaamscellen over energiefabriekjes de zogenaamde ATP moleculen. Om energie vrij te maken in de citroenzuurcyclus is magnesium nodig.

Magnesium is een essentieel mineraal betrokken bij minstens 300 enzymatische reacties, inclusief alle enzymen die ATP maken of verbruiken, maar ook enzymen betrokken bij DNA-metabolisme, activering van B-vitamines, energietransport en -opslag, afbraak van vetzuren, een gezonde zenuwfunctie en neurotransmittersactiviteit, stabiliseren van hartritme, reguleren van de bloedsuikerspiegel, botten en tanden sterk houden, het immuunsysteem onderhouden.

Magnesium is nodig voor activering van de natrium-kaliumpomp die natrium uit de cel pompt en kalium erin. Magnesiumtekort gaat dus vanzelfsprekend gepaard met een elektrolytenbalans. Het kaliumgehalte in de cel daalt, terwijl het natrium- en calciumgehalte stijgt doordat de magnesium ATP pompen minder werken. Hierdoor kunnen spierkrampen ontstaan, hoge bloeddruk en coronaire en cerebrale vaatvernauwingen.

Wij kozen voor organisch gebonden magnesium omdat die veel beter wordt opgenomen dan anorganische magnesiumvormen. Een aantal cofactoren zorgen voor een betere absorptie van Magnesium.

Magnesiumglycerofosfaat

Is een organisch zout waarvan de structuur is opgebouwd uit koolstof, waterstof en zuurstof. Organische zouten worden doorgaans veel beter door het lichaam opgenomen dan anorganische zouten, maw magnesiumglycerofosfaat heeft een hogere biologische beschikbaarheid en geeft geen aanleiding tot darm- of verteringsstoornissen.

Magnesium Citraat

Is een organisch zout,  gemaakt door de synthese van magnesiumcarbonaat en citroenzuur en is voor het organisme een direct beschikbare vorm van magnesium.

Magnesium Bisglycinaat

Is een organische vorm van magnesium waarbij de magnesiumdeeltjes zijn gebonden aan 2 glycinemoleculen. Glycine is een aminozuur dat zeer goed wordt opgenomen door het lichaam

Magnesium Malaat

Is een organisch zout en een verbinding van magnesium en appelzuur. Het is klinisch aangetoond dat deze vorm goed is om te ontspannen en om de spiercellen van energie te voorzien. Appelzuur is een metaboliet in de citroenzuurcyclus.

Taurine

Taurine is een aminozuur dat in dat het lichaam zelf wordt aangemaakt. Het komt voor uit twee aminozuren cysteïne en menthionine met behulp van vitamine B6. Het is een stof die zeer belangrijk is voor het hart, de zenuwen en de ogen. Bij stress en ziekte kan het gebeuren dat er niet voldoende taurine door het lichaam wordt aangemaakt. Ook het gebruik van de pil, verdovingen en tekorten aan zink en vitamine A zorgen voor verlies van taurine in het lichaam.

 

Taurine is betrokken bij heel wat functies in het lichaam en is nodig voor het hart (kan de regelmaat en de sterkte van het samentrekken positief beïnvloeden,  positief effect op bloeddruk)), galblaas (kan het cholesterolniveau verlagen door verdunnen van galvloeistof en galstenen helpen voorkomen), stressbeheersing (heeft invloed op cortisol door aanmaak van extra GABA), slijmvliezen, insulineresistentie (heeft invloed op hypothalamus en kan ervoor zorgen dat we minder last hebben van een hongergevoel en aldus minder zoet gaan eten, ogen (er komt veel taurine in de retina van de ogen voor, kan helpen bij nachtblindheid), lever en zenuwen.

 

Taurine gaat de opname van magnesium in de cellen bevorderen.

Vitamine B6 (Pyridoxine)

Bevordert de opname van magnesium en is daarom een zeer belangrijk element bij magnesiumsuppletie, maar mag niet te hoog gedoseerd worden teneinde neuropathie te vermijden. De pyridoxaal 5 fosfaat vorm geeft echter geen nevenwerkingen.

Vitamine B9 (Foliumzuur)

Is evenals alle vitamines uit het vitamine B complex wateroplosbaar. B9 stimuleert de vorming van maagzuur en is belangrijk voor een goede leverwerking. Betrokken bij de stofwisseling van eiwitten, vetten, RNA en DNA. Foliumzuur kan beschouwd worden als een co-factor voor belangrijke enzymen die in het lichaam actief zijn.

Vitamine B12 (Methylcobalamine)

Is evenals alle vitamines uit het vitamine B complex wateroplosbaar. B9 stimuleert de vorming van maagzuur en is belangrijk voor een goede leverwerking. Betrokken bij de stofwisseling van eiwitten, vetten, RNA en DNA. Foliumzuur kan beschouwd worden als een co-factor voor belangrijke enzymen die in het lichaam actief zijn.

Ter ondersteuning van:
 • Stressbestendigheid
 • Energieproductie
 • Sterke botten, spieren en tanden
 • Goede overdracht van zenuwprikkels
 • Geheugen en concentratie
 • Ontspanning van spieren, bloedvaten en zenuwen
Ondersteuning voor de behandeling van:
 • Stress
 • Een sterk beendergestel
 • Spierkrampen
 • Nervositeit en prikkelbaarheid
 • Betere nachtrust
 • Hoge bloeddruk
Gebruiksaanwijzing

1 à 2 tabletten/d

Ingrediënten per 3 tabletten

Magnesiumglycerophosfaat 60 mg, Magnesiumcitraat 135 mg, Magnesiumbisglycinaat 120 mg, Magnesiummalaat 60 mg = 375 mg elementair magnesium, Taurine 600 mg, B6 pyridoxine 1,4 mg, B9 foliumzuur 200 mcg, B12 Methylcobalamine 2,5 mcg

Vulstoffen : magnesiumstereaat 8 mg, stearic acid poeder 15 mg, glyceryldibehenate 30 mg, HPC 10 mg, silicon dioxide neosyl AC 12 mg, starch rice 20 mg, micro crystallin cellulose 268

Meer Vitalitieven