Resisto Boost

Vitanza HQ

De krachtigste immuniteitsrespons

Dit product wordt exclusief verkocht bij uw apotheker

Wat maakt Vitanza HQ Resisto Boost zo uniek?

Saccharomyces cerevisiae bevat zeer krachtige beta-1,3/1,6-glucanen. Dit zijn glucosemoleculen afkomstig uit de celwand van bakkersgist. Deze zijn een uiterst doeltreffende natuurlijke booster van het immuunsysteem. Alle indringers worden aangevallen, opgeslorpt en vernietigd door de macrofagen.

Beta-glucanen uit de celwand van bakkersgist bevatten meer 1,3 ketens van glucosemoleculen, met zijketens van beta -1,6-bindingen, dan betaglucanen uit paddenstoelen. De ketenstructuur van de betaglucanen uit de wand van bakkersgist heeft een sterkere invloed op het immuun-systeem dan de ketenstructuur van betaglucanen die voorkomt in paddenstoelen. Paddenstoelen en paddenstoelenextracten veroorzaken soms na inname bij gevoelige personen allergische reacties zoals roodhuid, Zwelling en jeuk van de huid, die meestal te wijten zijn aan begeleidende eiwitten die van nature uit aanwezig zijn in paddenstoelen.

Het bij Resisto Boost gebruikte gistcelwandconcentraat heeft dit neveneffect niet, Want het is vrij van eiwitten omwille van de unieke extractiemethode. De combinatie van beta-1,3/1,6-glucanen, vitamine C, vitamine D3 en zink zorgt voor een krachtige immuniteit.

Werking op de immuniteit

De polysachariden in de celwand van bakkersgist behoren tot de groep Van de “Host Defense Potentiators’, een serie van polysachariden die een krachtige werking hebben op het immuunsysteem.

Hoe doen ze dit?

Voornamelijk door stimulering van de werking van de macrofagen, een soort witte bloedcellen, waardoor een cascade van reacties op gang wordt gebracht zoals de vrijmaking van |ysozymen, de productie van stikstofoxide en de productie van een reeks sterk actieve signaalmoleculen zoals cytokines, chemokines, leukotriënen en prostaglandines. Deze moleculen stimuleren verder het immuunsysteem om indringers aan te vallen. De macrofagen op zichzelf zijn ook bijzonder krachtig: het zijn als het ware octopussen met grote grijparmen (de polysachariden vestigen zich aan het oppervlak van de macrofaag en activeren hem) die alle indringers aanvallen, opslorpen en vernietigen offagocyteren. Dit kunnen zowel virussen als bacteriën en zelfs kankercellen zijn.

Dit systeem is zo reactief dat de vrijgestelde cytokines e.a. moleculen een sterke ontstekingsreactie kunnen doen ontstaan (zwellingen, roodheid, verhoogde temperatuur,…) die niet altijd gewenst is. Mensen met een grote gevoeligheid voor ontstekingen moeten dus voorzichtig zijn met dit soort preparaten. Tevens zijn er gevallen bekend waarbij mensen allergisch reageren. Op deze nieuwe moleculen. Het gebruik van beta-1,3/1,6-glucanen van welke oorsprong ook is ook niet aangewezen voor mensen met auto-immuunziekten,

Immers, in deze gevallen (lupus erythematosus, sclerodermie, sjögren-syndroom, poly- en dermatomyositis, vasculitis, MCTD, reumatoïde artritis) is het immuunsysteem overactief en keert zich tegen de eigen lichaamscellen.

Een verdere stimulatie van dit immuunsysteem is dus uit den boze en moet worden afgeraden.

Ter ondersteuning van

• immuunsysteem

• herstel na ziekte

• herstelling van de huid na verwonding

• chemotherapie

Ondersteuning voor de behandeling van

vrije radicalenschade

• degeneratieve ziekten

• ouderdomsverschijnselen

Gebruiksaanwijzing

Innemen voor het ontbijt met voldoende water.

Volwassenen: Onderhoudskuur. 1 V-Cap per dag. Intensieve kuur: neem de 3 V-Caps in één keer ’s morgens.

Kinderen: 1 V-Cap per dag gedurende maximum 9 dagen.

Om sterk de wintermaanden te beleven, kunt u uw immuniteit regelmatig ondersteunen met een kuur. Een kuur van 3 V-Caps per dag gedurende 7 – 10 dagen is aangeraden bij aanvang van de herfst om het immuunsysteem aan te sterken en de winter voor te bereiden. De winterperiode belast het lichaam bovenmatig door tekort aan vitamine D3, te weinig lichaamsbeweging en gebrek aan gezonde buitenlucht. Daarom is bij aanvang van de lente een nieuwe kuur raadzaam. Een kuur mag 3 keer na elkaar herhaald worden met telkens een rustperiode van 1 maand. Tijdens de rustperiode kan het lichaam zich aanpassen. De rustperiode zorgt voor een optimale werking van Resisto Boost.

Ingrediënten per V-capsule

240 mg gistcelwandconcentraat van bakkersgist Saccharomyces cerevisiae met minimum 85% beta-1,3/1,6-glucanen (antioxidant), microkristallijne cellulose – E460 i (stabilisator), hydroxypropylmethylcellulose – E464 (V-cap), 20 mg (25% ADH) ascorbinezuur (vitamine C), 12.50 mg (25% ADH) zinkmono-L-methioninesulfaat (Zn), magnesiumstearaat – E47Ob (stabilisator), siliciumdioxide — E551 (anti-klontermiddel), 1.25 mcg (25% ADH) cholecalciferol (vitamine D3).

Samenstelling per V-capsule

240 mg gistcelwandconcentraat van bakkersgist Saccharomyces cerevisiae met minimum 85% beta-1,3/1,6-glucanen, 20 mg (25% ADH) ascorbinezuur (vitamine C), 12,50 mg (25% ADH) zink-L methionine (Zn), 1.25 mcg (25% ADH) cholecalciferol (Vitamine D3).

Voorzorgen

Uit algemene voorzorg niet te gebruiken tijdens de zwangerschap of tijdens de periode van borstvoeding. Niet geschikt voor personen die allergisch zijn voor één van de ingrediënten. Niet geschikt voor personen met een auto-immuunziekte zoals reumatoïde artritis, multiple sclerose en chronische inflammatoire bindweefselontstekingen (Lupus, Sjögren-Syndroom,…).

Meer Vitalitieven